Techniek

Om ondernemers te helpen om de geschetste uitdagingen het hoofd te bieden, levert KPN een portfolio software-defined networking (SDN) diensten. Wat is dit? SDN maakt gebruik van software- en cloud-technieken voor het eenvoudig leveren van Wide Area Network-diensten (WAN) voor klantlocaties.

Bij een SD-networking oplossing creëert KPN een zogenaamd overlay-netwerk bovenop de bestaande fysieke infrastructuur (underlay). Dit overlay-netwerk maakt het geheel softwarematig en op afstand aan te sturen. Wat levert het op? Een flexibel netwerk met de beste capaciteit. Zo zijn verschillende provider-netwerken te combineren, waardoor altijd de best beschikbare verbinding wordt geleverd.

Deze netwerken zijn dus software gedreven, waardoor het implementeren van de dienst en het doorvoeren van wijzigingen daarop voor KPN eenvoudig te regelen is. Zo kan er goed ingespeeld worden op de dynamische omgeving van organisaties.

 

Toekomst van netwerken

Software-defined networking is de toekomst van netwerken zowel voor WAN als Local Area Networks (LAN). Divider ziet dat deze twee soorten netwerken steeds verder versmelten en zet daarom al jaren in op deze beweging. KPN levert SDN in Nederland, België en Duitsland. De technologie kan gebruikt worden in combinatie met elk andere soort netwerk, ongeacht de gebruikte hardware.