Internetsnelheid

Steeds meer diensten maken gebruik van het netwerk. Wij streven naar een zo goed mogelijke dienstverlening en verbindingen van hoge kwaliteit. De werkelijke snelheid van de verbinding is afhankelijk van veel factoren, zoals o.a. verschillende apparaten en gebruik van wifi. De maximale down- en uploadsnelheid is de snelheid op uw adres. Dit kan lager zijn door de snelheid bij het pakket wat u afneemt, de geadverteerde down- en uploadsnelheid.

In 1 van de 10 metingen moet minstens 90% van de maximale down- en uploadsnelheid worden gehaald. De normaal beschikbare down- en uploadsnelheid is de snelheid die in de praktijk op willekeurige momenten worden behaald. In 8 van de 10 metingen is deze snelheid 85% of meer van de maximale snelheid. De minimale down- en uploadsnelheid is 75% of meer van de maximale snelheid. De gemeten snelheid mag nooit onder dit minimum liggen.

 

Snelheid meten 

Gebruik de speedtest om transparantie te krijgen in uw daadwerkelijke snelheid. Tijdens de speedtest is het noodzakelijk om geen andere diensten te gebruiken die gebruik maken van data (TV, bellen, downloaden, browsen etc.). Deze diensten zijn van invloed op de gemeten snelheid en dienen dus uitgeschakeld te blijven. Voor een representatieve meting moet een up-to-date apparaat met een kabel worden verbonden met de modem, verouderde apparatuur kunnnen te lage resultaten geven. Binnen een tijdspanne van minimaal 3 tot maximaal 7 dagen dient u minimaal 10 metingen te doen met in ieder geval een uur tussen elke afzonderlijke meting. Noteer het tijdstip, datum en de uitkomst van de meting.

Wilt u op uw mobiel kijken wat uw actuele internetsnelheid is? De dekkingskaart geeft inzicht in de mobiele dekking en bereik in uw regio. Met de onderstaande Speedtest-app wordt de daadwerkelijke snelheid gemeten. Tijdens de meting dient de wifi uitgezet te worden.

 

Snelheid niet gehaald?

Het niet behalen van de te verwachten snelheid kan verschillende oorzaken hebben. Die oorzaken kunnen zowel zijn dat de metingen niet volgens het bovenstaande zijn gedaan, als bijzondere omstandigheden in de infrastructuur die ervoor zorgen dat de te verwachten snelheid niet wordt gehaald. Neem in dat geval contact op met onze supportdesk. We kunnen dan onderzoeken wat de oorzaak is en of die kan worden verholpen, of dat een ander abonnement mogelijk beter bij u past.

Internetproviders en de overheid hebben afspraken gemaakt over de transparantie omtrent de aangeboden snelheden. Deze gedragscode is hier te bekijken. Voor verdere vragen over de internetsnelheid en eventuele tips kan de Divider supportdesk gecontacteerd worden.