Sportfondsen kiest voor Managed VPN, VoIP en WiFi

Divider levert met het Managed VPN het fundament om organisatie-breed VoIP en WiFi te kunnen realiseren.

De basis voor Managed VoIP & Managed WiFi

In de recreatiebranche wordt Guest WiFi steeds belangrijker voor de gasten, maar het mag de andere functionaliteiten, zoals VoIP en pinnen, niet in de weg zitten.

Toch is het wenselijk om alle functionaliteiten over één verbinding te laten lopen, om een wirwar aan losse verbindingen en onnodige kosten te voorkomen.

Sportfondsen Nederland heeft de taak om de ICT te moderniseren voor de accommodaties verspreid door het hele land. Alle zwembaden, sporthallen en bijbehorende horeca- en cultuuraccommodaties van Sportfondsen worden voorzien van een volledig beheerde totaaloplossing. Hiermee worden de accommodaties volledig ontzorgd op het gebied van ICT infrastructuur. Denk aan systemen, applicaties, telefonie en netwerk waaronder Guest WiFi.

Divider levert met het Managed VPN het fundament om dit organisatie-breed te kunnen realiseren. Het Managed VPN levert netwerk- en internetcapaciteit met een hoge beschikbaarheid en een landelijke dekking. De diensten Managed VoIP en Managed WiFi vullen de ontbrekende schakels van het nieuwe concept van Sportfondsen in.

“Met deze moderniseringsslag zetten we landelijk grote stappen vooruit! Alle accommodaties zijn nu van een uitstekende basisinfrastructuur voorzien met ruimte voor individueel maatwerk. Een geslaagd project dat méér biedt, zonder extra kosten”, aldus Marcel Paling, ICT Manager van Sportfondsen Nederland.

Centralisatie en standaardisatie

Sportfondsen heeft gekozen voor een standaard combinatie van twee DSL verbindingen aangevuld met een kabelverbinding. Afgelegen locaties krijgen een andere verbindingsmix. Het nieuwe netwerk vervangt het woud aan losse verbindingen dat in de loop der jaren is ontstaan.

Deze gebundelde verbinding levert meer capaciteit, een hogere beschikbaarheid en landelijke dekking. Bovendien is de oplossing flexibel en wordt geleverd tegen relatief lage kosten.

Scheiding van datastromen

Alle datastromen van gebouwenbeheer tot beveiligingssytemen lopen over de nieuwe verbinding. POS, pin, VoIP en Private- en Guest WiFi zijn eenvoudig toegevoegd. Geavanceerde QoS garandeert de kwaliteit over de gebundelde capaciteit.

Flexibel

De flexibele opzet van het Managed VPN geeft de mogelijkheid om te profiteren van ontwikkelingen in het Internet landschap. Komt er glasvezel beschikbaar op een locatie? Dan sluiten we die, ter aanvulling of vervanging, eenvoudig aan.

Managed VoIP

Met Managed VoIP leveren we de overkoepelende VoIP-infrastructuur waarin alle afzonderlijke vestigingen van Sportfondsen geïntegreerd zijn. Met alle functionaliteit die van een modern telefonieplatform verwacht mag worden. Alle vestigingen op hetzelfde systeem, op dezelfde manier, tegen lagere kosten. Uiteraard met de mogelijkheid voor individueel maatwerk.

Managed WiFi

Managed WiFi stelt de badmeester, aan de rand van het zwembad, in staat om vorderingen van leerlingen op de tablet bij te houden. Guest WiFi verhoogt de interactie met gasten wat weer naadloos aansluit op de marketingactiviteiten van Sportfondsen.

Ondanks vocht en chloor, in binnen- en buitenlocaties, hebben de badgasten nu de beschikking over snel Internet.

“Met de centrale en gestandaardiseerde voorzieningen is het veel eenvoudiger nieuwe vestigingen operationeel te krijgen. De aanleg van een zwembad blijft een complex geheel, maar we hoeven ons nu geen zorgen te maken over ICT-faciliteiten. Het belangrijkste is de verbinding en die kan zelfs binnen 4 uur draaien op basis van UMTS!” aldus Marcel Paling.

Voordelen

  • Volledig beheer
  • Één aanspreekpunt
  • Centraal overzicht
  • Alles over 1 verbinding
  • Hoge beschikbaarheid, nooit meer offline
  • Schaalbaar & flexibel
  • Landelijke dekking, geschikt voor alle verbindingen
  • Passende oplossing voor elke locatiegrootte
  • Één verzamelfactuur

Partners op dit project

Viprinet

“Met deze moderniseringsslag zetten we landelijk grote stappen vooruit! Alle accommodaties zijn nu van een uitstekende basisinfrastructuur voorzien met ruimte voor individueel maatwerk.

Marcel Paling ICT Manager bij Sportfondsen Nederland