Hoekstra & Van Eck met Divider klaar voor de toekomst

Met het volledige end-to-end dienstenpakket van Divider is Hoekstra & Van Eck klaar voor de toekomst. De automatisering van de gehele organisatie is nu gecentraliseerd.

Centraliseren

Hoekstra & Van Eck is één van de grootste makelaarskantoren in de Randstad. Begin 2005 is Hoekstra & Van Eck begonnen met het opzetten van een centrale organisatie. Een van de speerpunten was daarin het compleet centraliseren van de automatisering. Hiermee werd een gecontroleerd en beheersbaar systeem tegen lage vaste kosten gerealiseerd.

De oplossing

De centraal aangestuurde ICT infrastructuur biedt mogelijkheden om onderdelen zoals netwerken, VoIP, werplekken en e-mailvoorzieningen optimaal op elkaar aan te laten sluiten. Hierdoor worden overbodige of dubbele kosten zo veel mogelijk weggesneden.

Hoekstra & Van Eck

Divider biedt flexibiliteit voor de medewerkers van Hoekstra & Van Eck doordat een medewerker op iedere vestiging zijn smartcard kan gebruiken om zijn eigen virtuele werkplek op te roepen. Vervolgens weet de telefooncentrale direct dat die medewerker op die werkplek bereikbaar is. Wordt de card uit de thin client getrokken, dan weet de telefooncentrale dat deze medewerker mobiel bereikbaar is.

Door dit end-to-end pakket realiseert Hoekstra & Van Eck een reductie in de kosten van 50% op de telefonie en 35% op de ICT.

Directeur Gerard de Gier zegt hierover: ”Outsourcen van onze automatisering bij Divider heeft onze oude problemen opgelost en ons klaargemaakt voor de toekomst. Divider maakt zich sterk voor een optimale beschikbaarheid van onze data. De oplossing van Divider biedt vele voordelen op het gebied van beheer en kostenbesparingen, zoals onder andere op de stroomkosten.”

Voordelen

  • Toekomstgericht
  • Flexibel
  • Lage kosten per werkplek
  • ICT-kosten bewegen mee met krimp en groei

Partners op dit project

AVM
Axiros
EMC
FRITZ!
Google
Oracle
Tele2
Viprinet
XS4ALL