Formido kiest voor een hoge beschikbaarheid

Doordat er nu sprake is van één gebundelde verbinding ontstaat er een duidelijk overzicht op alle functionaliteit en hun prioriteit.

De multifunctionele bedrijfsnetwerkverbinding

In de retailmarkt, met name bij franchiseformules, ligt er een wirwar aan internetverbindingen.

Vaak werd er per functionaliteit een losse (internet)-verbinding aangelegd. Denk bijvoorbeeld aan WiFi, alarm, camerabewaking en telefonie. In de branche van bouwmarkten valt hiernaast ook te denken aan interactieve internetzuilen waarop klanten kunnen bestellen.

Zou het niet handig zijn als het management centraal het overzicht heeft en applicaties per filiaal via één gebundelde verbinding kan ontsluiten? Als de beschikbaarheid van die verbinding daarmee ook nog verhoogd wordt en de facturatie eenvoudig en centraal verloopt?

Formido dacht van wel en vroeg Divider een bedrijfsnetwerk te bouwen die door geavanceerde QoS geschikt is voor alle functionaliteiten, een hoge beschikbaarheid kent, een ruime capaciteit heeft en middels één factuur afgerekend wordt.

Divider bouwt deze éne verbinding op uit verschillende consumentenverbindingen van verschillende providers. Daarnaast is er een back-up beschikbaar via UMTS. Hierdoor is de betrouwbaarheid extreem hoog.

Formido bouwmarkten

Formido heeft gekozen voor een combinatie van twee ADSL verbindingen over verschillende kopernetwerken en een UMTS back-up. Doordat er nu sprake is van één gebundelde verbinding ontstaat er een duidelijk overzicht op alle functionaliteit en hun prioriteit. Franchisenemers hoeven geen losse verbindingen meer aan te leggen waarmee direct kosten worden bespaard. Waar eerst 6 losse verbindingen lagen wordt nu één verbinding gecreëerd uit twee voordelige en snelle consumentenverbindingen.

De totale capaciteit is hiermee ruim voldoende voor alle functionaliteiten. “De hoge beschikbaarheid van het netwerk hebben we kort geleden in de vestiging Steenbergen kunnen ervaren. Begin juni is het dak van deze vestigingen ingestort, ondanks de ravage was de netwerkverbinding up. Deze draaide op de UMTS back up verbinding. Wij moesten opzoek naar een tijdelijke locatie. Gelukkig konden we op tijd open, door de snelle levering van de dezelfde redundante verbinding die zorgt dat er altijd gepind kan worden, zelfs als het dak naar beneden komt….” Aldus Rob Opheij,

ICT Manager bij Formido Bouwmarkten BV. 

Voordelen

  • Overzicht over de kosten van de verbindingen
  • Hoge beschikbaarheid, nooit meer off-line
  • Meer capaciteit
  • Schaalbaar & flexibel
  • Landelijke dekking
  • Toekomstvast

Partners op dit project

AVM
Axiros
Viprinet

"....dezelfde redundante verbinding die zorgt dat er altijd gepind kan worden, zelfs als het dak naar beneden komt….”

Rob Opheij ICT Manager bij Formido Bouwmarkten BV