Dirk kiest voor Managed VPN

Het supermarktconcern Detailresult legt een innovatief bedrijfsnetwerk aan op de vestigingen van Dirk. Ze kiest hiermee voor een enorme toename in bandbreedte, beschikbaarheid en flexibiliteit.

Beschikbaarheid is essentieel

De ontwikkelingen in de Food-Retail hebben invloed op het gebruik van het bedrijfsnetwerk. Naast dat de wens leeft om meerdere functionaliteiten over het bedrijfsnetwerk te laten lopen, zullen er ook meer kritieke bedrijfsprocessen over de netwerkverbinding gaan lopen.

Denk hierbij aan de verplaatsing van de kassasystemen van lokaal naar centraal, de toename van de pinbetalingen, de realisatie van VoIP of het 24/7 aanbieden van E-learning voor medewerkers.

Deze ontwikkelingen zorgen voor hogere eisen aan de netwerkverbindingen. Zowel wat betreft capaciteit als beschikbaarheid.

De oplossing

Het is een hele uitdaging om een bedrijfsnetwerk te vinden dat op iedere vestiging een hoge beschikbaarheid en voldoende capaciteit kan leveren.

Divider lost dit probleem op door meerdere consumentenverbindingen van verschillende providers, als één gebundelde verbindingen af te leveren bij de winkels. De toevoeging van een UMTS backup  maakt de oplossing nog robuuster. 

Dirk supermarkten

Detailresult heeft gekozen voor een combinatie van twee ADSL verbindingen en een UMTS backup. Hierbij is de theoretische beschikbaarheid op de winkelvestiging groter dan 99,99999% per jaar. In combinatie met de gegarandeerde beschikbaarheid van 99,999% voor de centrale infrastructuur, voldoet deze dienst volledig aan de hoge eisen van Detailresult.

Armand Jansen, manager infrastructuur bij Detailresult Services zegt hierover:

"Bij gelijkblijvende kosten nam de bandbreedte met een factor 32 tot 64 toe. Beschikbaarheid is van essentieel belang voor de winkels. Wij gebruiken een geavanceerd automatisch herbevoorradingsproces. Het stagneert enorm als het netwerk niet beschikbaar is”, aldus Jansen.

“Daarbij komt dat klanten boodschappenkarretjes in het gangpad achterlaten als blijkt dat er niet gepind kan worden. Een verbinding met een hoge beschikbaarheid is noodzakelijk om deze problemen te voorkomen.” 

Voordelen 

  • Hoge beschikbaarheid
  • Meer capaciteit
  • Schaalbaar & flexibel
  • Landelijke dekking
  • Toekomstvast

Partners op dit project

AVM
Axiros
Equinix
NL-IX
Viprinet

Andere interessante projecten

Divider schiet Sensire te hulp »

Met deze oplossing koppelen we verschillende providers op een slimme manier. Hierdoor neemt niet alleen de capaciteit, maar ook de betrouwbaarheid toe.

Armand Jansen Manager infrastructuur Detailresult Services