Telefonie

Telefonie wordt onderverdeeld in twee diensten; Managed SIP Trunk en Hosted Voice.

Telefonie

KPN heeft officeel aangegeven op 1 september 2019 te stoppen met het aanbieden van enkelvoudige en meervoudige ISDN 1/2 en meervoudige PSTN. Per 1 oktober 2021 zullen ook de telefoniediensten ISDN15, ISDN20 en ISDN30 uitgefaseerd worden. Bedrijven die nu nog gebruik maken van deze techniek moeten op zoek gaan naar een alternatief.

KPN biedt in principe twee verschillende oplossingen voor telefonie. De een, Managed SIP Trunk, is vooral gericht op instandhouding van de lokale ISDN telefonie inrichting. De ander, Hosted Voice, is gericht op situaties waar er behoefte is aan een moderne telefonie omgeving vanuit de cloud. Dus meer een focus op functionaliteit of vervanging van een zogenaamde “on premise” PABX telefonie omgeving.

 

Managed SIP Trunk

In de zakelijke markt wordt nog veel gebruik gemaakt van ISDN en PSTN voor vaste telefonie. Door de modernisering van het netwerk van KPN worden op termijn alle ISDN en PSTN diensten uitgefaseerd. Als oplossing én alternatief is er de dienst Managed SIP Trunk.

Managed SIP Trunk is een hoogwaardige en complete SIP Trunk-dienst van KPN. Een SIP Trunk is te vergelijken met een traditionele telefoonlijn, waarbij het inkomende- en uitgaande verkeer via het IP-datanetwerk verlopen. 

Met Managed SIP Trunk kunt u uw bestaande apparatuur behouden doordat er een verbinding wordt geleverd in combinatie met een Managed ITA (ISDN Terminal Adapter, oftewel een converter), welke aan de bestaande ISDN-infrastructuur wordt gekoppeld. De Managed ITA is een gateway om het VoIP-verkeer om te zetten voor de bestaande ISDN-randapparatuur. Hierdoor maakt Managed SIP Trunk het voor u gemakkelijk om over te stappen van ISDN naar een complete telefonieoplossing op basis van Voice-over-IP.

 

Hosted Voice

Hosted Voice is een gebruiksvriendelijke oplossing voor totaalcommunicatie (audio, video, aanwezigheidsinformatie, computer- en schermdeling, instant messaging, vergaderen). Door de modulaire opbouw is het mogelijk om de telefonieomgeving op een flexibele manier in te richten, omdat naar wens componenten en opties kunnen worden toegevoegd of verwijderd.

De basis van Hosted Voice bestaat uit een telefooncentrale. Aan deze telefooncentrale worden gebruikers toegevoegd, waaraan weer gebruikersopties worden toegekend, bijvoorbeeld receptie- of callcenterprofielen. Bij de telefooncentrale kunt u ook verschillende telefooncentraleopties activeren, waarmee diverse call flows kunnen worden ingericht, bijvoorbeeld belgroepen of een keuzemenu. 

Het grote voordeel van Hosted Voice is dat de telefooncentrale vanuit de Cloud wordt geleverd. Hierdoor is het onderhouden van een fysieke telefooncentrale op locatie verleden tijd.

Geïnteresseerd‎ in Telefonie? Neem contact op