Managed SD-LAN

SD-LAN

Managed SD-LAN

SD-LAN

De eisen waaraan een LAN verbinding moet voldoen veranderen door een aantal ontwikkelingen. Zo krijgen derden steeds meer toegang tot het netwerk, maar ook het toenemende mobiele devices dat toegang krijgt stijgt, die vaak ook nog door derde partijen worden beheerd. Daarbij is security een onderwerp dat in deze tijd veel aandacht vergt; waar bedrijven traditioneel kwetsbaar waren voor security uitdagingen vanuit het WAN (connectie met internet), zien we deze kwetsbaarheid nu ook zeker in het LAN domein terug.

Divider heeft hiervoor een LAN propositie dat integraal onderdeel uitmaakt van WAN waardoor er één netwerk ontstaat waarover de security integraal is ingericht. Zo garanderen wij een maximaal beveiligd netwerk.

Private WiFi

Naast bedrade toegang is draadloze ontsluiting van het LAN steeds belangrijker aan het worden. Waar het in het verleden vooral voor minder belangrijke toepassingen werd ingezet, worden ook primaire toepassingen in toenemende mate draadloos aangesloten. In het portfolio is daarom ook WiFi onderdeel van hetzelfde integrale aanbod waarbij ook hier de security deel uitmaakt van de overall security inrichting.

Guest WiFi

Met de verdere invoering van WiFi in organisaties neemt ook de vraag naar Guest WiFi toe. Met het toelaten van derden (ongeacht of dit smart phones of tablets van eigen medewerkers zijn of van gasten/consumenten) op het netwerk ontstaan verdere security uitdagingen. De dienst die Divider levert zorgt er dan ook voor dat de verschillende verkeersstromen (bijv. die van derden en het bedrijfsverkeer) worden gegenereerd strikt gescheiden worden van het “bedrijfsverkeer”.

Geïnteresseerd‎ in Managed SD-LAN? Neem contact op