Onze diensten

Modulair portfolio

Divider heeft een volledig modulair portfolio wat inhoudt dat diensten gestapeld en met elkaar gecombineerd kunnen worden. Naast de technische samenhang tussen de diensten heeft Divider al haar processen op uniforme wijze ingericht voor alle diensten, in alle landen waar de diensten worden geleverd en maakt zij deze inzichtelijk via een portal omgeving, die real time relevante parameters van de dienst presenteert. En van waaruit ook in toenemende mate allerhande acties kunnen worden uitgevoerd zoals het wijzigen van instellingen en het inleggen en volgen van service requests.  

De diensten

Zo vormt Managed Access samen met de onderliggende verbindingsvormen (zoals DSL en glas, maar ook 4G, van meerdere providers) de basis van de dienstverlening. Hiermee wordt een locatie ontsloten naar het internet.

Als er ook een veilige verbinding naar eigen bedrijfsapplicaties (in eigen datacenters) gelegd moet worden kan de dienst Managed Secure VPN worden toegevoegd.

Deze diensten richten zich op het externe netwerk. De diensten LAN, Private WiFi en Guest WiFi richten zich op de netwerken op de locaties van onze klanten.

Als er behoefte is aan functionaliteit zoals integrale security voor zowel WAN als LAN, load balancing, fijnmazig inzicht in het gedrag van applicaties en besturing van het gedrag van deze applicaties in het netwerk dan kan de dienst Advanced Network Services worden ingezet.

De hierboven genoemde diensten vormen een solide fundament waarop Divider nu al een aantal diensten aanbiedt (Voice, Alarm en PIN). In de toekomst zal dit verder uitgebreid worden waardoor er een dienstenplatform ontstaat.

 

Managed Access

Met de dienst Business Internet levert Divider een volledig gemanagede dienst waarmee bedrijfslocaties op een veilige manier worden ontsloten naar het internet. De dienst kent een hoge bedrijfszekerheid en wordt via het “autoprovisioning principe” geleverd, waardoor de dienst na bestelling snel operationeel is. Er kunnen verbindingen van verschillende providers in Nederland maar ook in het buitenland worden ingezet. Hierdoor kan altijd de juiste mix worden gemaakt van verbindingen, waardoor een optimale beschikbaarheid gegarandeerd is.

Onze klanten hebben een real time inzicht in alle belangrijke componenten en parameters van de dienst. Met Business Internet heeft u altijd en overal snelle toegang tot het internet met maximale ontzorging. Deze dienst leent zich uitstekend voor organisaties die al “in the cloud” zijn maar ook voor organisaties die naast het primaire netwerk een snelle (hoge bandbreedte) en betrouwbare opgang zoeken naar het internet.

Managed Secure VPN

Met de dienst Business Internet wordt u bedrijfslocatie ontsloten naar het internet. In de praktijk komt het veel voor dat nog niet alle gebruikte applicaties in de cloud staan. Hierdoor kan het dus zijn dat er ook behoefte is aan het op een veilige manier ontsluiten van bedrijfsapplicaties in eigen data centers naar de gebruiker, over dezelfde verbinding. Met de toevoeging van Managed Secure VPN aan Business Internet ontstaat een volwaardig bedrijfsnetwerk waar zowel de opgang naar internet als de ontsluiting van bedrijfsapplicaties wordt gefaciliteerd. Met deze oplossing kan heel eenvoudig worden meebewogen met de trend dat steeds meer applicaties naar de cloud worden verplaatst.

LAN

De eisen waaraan een LAN verbinding moet voldoen veranderen door een aantal ontwikkelingen. Zo krijgen derden steeds meer toegang tot het netwerk, maar ook het toenemende mobiele devices dat toegang krijgt stijgt, die vaak ook nog door derde partijen worden beheerd. Daarbij is security een onderwerp dat in deze tijd veel aandacht vergt; waar bedrijven traditioneel kwetsbaar waren voor security uitdagingen vanuit het WAN (connectie met internet), zien we deze kwetsbaarheid nu ook zeker in het LAN domein terug.

Divider heeft hiervoor een LAN propositie dat integraal onderdeel uitmaakt van WAN waardoor er één netwerk ontstaat waarover de security integraal is ingericht. Zo garanderen wij een maximaal beveiligd netwerk.

Private WiFi

Naast bedrade toegang is draadloze ontsluiting van het LAN steeds belangrijker aan het worden. Waar het in het verleden vooral voor minder belangrijke toepassingen werd ingezet, worden ook primaire toepassingen in toenemende mate draadloos aangesloten. In het portfolio is daarom ook WiFi onderdeel van hetzelfde integrale aanbod waarbij ook hier de security deel uitmaakt van de overall security inrichting.

Guest WiFi

Met de verdere invoering van WiFi in organisaties neemt ook de vraag naar Guest WiFi toe. Met het toelaten van derden (ongeacht of dit smart phones of tablets van eigen medewerkers zijn of van gasten/consumenten) op het netwerk ontstaan verdere security uitdagingen. De dienst die Divider levert zorgt er dan ook voor dat de verschillende verkeersstromen (bijv. die van derden en het bedrijfsverkeer) worden gegenereerd strikt gescheiden worden van het “bedrijfsverkeer”.

Managed SD-WAN

Aanvullend op Managed Access kan Managed SD-WAN afgenomen worden waarmee de veiligheid, controle op en inzicht in verkeersstromen, applicaties en gebruikers en beschikbaarheid van het netwerk aanzienlijk worden verhoogd. Tevens opent afname van SD-WAN de mogelijkheid tot afname van onder andere een tweede beheerde verbinding (Managed Access) voor meer bandbreedte en redundantie of als backup verbinding.

Telefonie

Divider biedt in principe twee verschillende oplossingen voor telefonie. De een, VoIP for legacy, is vooral gericht op instandhouding van de lokale ISDN telefonie inrichting. Deze oplossing is vooral geschikt als er geen behoefte is aan uitgebreide telefonie functionaliteit en er vooral focus is op kostenbesparing.

De ander, cloud telefonie, is gericht op situaties waar er behoefte is aan een moderne telefonie omgeving vanuit de cloud. Dus meer een focus op functionaliteit of vervanging van een zogenaamde “on premise” PABX telefonie omgeving.

VoIP for Legacy PBX (ISDN, POTS)

Veel organisaties hebben op veel kleine locaties (winkels, kinderdagverblijven, enz.) nog ISDN centrales waarbij er weinig behoefte is aan een moderne telefonie functionaliteit (zoals bellen via een laptop, presence, chat, enz.). De focus ligt dus op basis functionaliteit en kosten. ISDN is een techniek die nu wordt gebruikt voor de koppeling naar de openbare telefonie. Deze techniek wordt echter op korte termijn uitgefaseerd. Divider speelt hier met VoIP for Legacy op in. Binnen deze dienst wordt de ISDN omgeving rechtstreeks gekoppeld aan de WAN apparatuur, waardoor het telefoonverkeer via het WAN wordt afgehandeld en de ISDN kan worden opgeheven.Dit levert een fikse besparing op waarbij er geen investering is in lokale apparatuur.

Hosted voice

Wanneer er in tegenstelling tot de situatie bij VoIP for Legacy wel behoefte is aan uitgebreide telefonie functionaliteit, dan biedt Divider de dienst Hosted Voice aan.  Hierbij is er geen centrale apparatuur meer nodig op de klantlocatie. De dienst wordt daarbij geleverd inclusief alle upgrades, security patches en hosting. Het systeem en de toestellen op klantlocatie worden volledig en op afstand beheerd.

Zakelijk Alarm

De dienst Zakelijk Alarm  is een aanvullende dienst op uw Managed Access en maakt het mogelijk uw alarmsysteem te verbinden met een meldkamer of Particuliere AlarmCentrale (PAC) via uw breedbandverbinding van KPN. U hebt hiervoor dus geen aparte telefoonlijn (ISDN of analoog) meer nodig en u kunt uw breedbandverbinding daarnaast ook gewoon blijven gebruiken voor internet, Voice over IP, pinnen en andere applicaties.

Zakelijk Pinnen

Zakelijk Pinnen is een aanvullende dienst op uw Managed Access en biedt de mogelijkheid om pinverkeer op basis van IP af te handelen. U kunt daarmee uw pinterminals direct aansluiten op de modem van uw breedband-aansluiting. Pintransacties worden sneller verwerkt, dus kortere wachttijd aan de kassa. U heeft hiervoor dus geen aparte telefoonlijn (ISDN of analoog) meer nodig en u kunt uw aansluiting daarnaast ook gewoon blijven gebruiken voor internet, Voice over IP, alarmering en andere applicaties. Met Zakelijk Pinnen kunt U uw pin- en creditcardtransacties tegen een vast bedrag per maand naar uw transactieverwerker laten transporteren. KPN brengt geen verdere kosten zoals telefoon- of verkeerskosten in rekening.